Trojac uhićen zbog pucanja i prijetnji tijekom obiteljske proslave

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče dvojica hrvatskih državljana u dobi od 27 i 32 godine osumnjičeni za kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, dok je muškarac u dobi od 57 godina, također državljanin RH, kazneno prijavljen za kazneno djelo „Prijetnja“.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Naime, u večernjim satima u utorak, 15. kolovoza, tijekom obiteljske proslave blagdana, spomenuti dvojac je ispred obiteljske kuće u Staševici, iz vatrenog oružja ispalio 18 hitaca u zrak.

Nakon što je policija postupala po više zaprimljenih prijava o navedenom događaju i u prostorije policije odvela osumnjičene, treći član njihove obitelji, 57-godišnjak, je uputio ozbiljnu prijetnju smrću dvojici susjeda sumnjajući da su oni događaj prijavili policiji.   

Pretragom obiteljske kuće pronađena je i, uz potvrdu oduzeta, automatska puška s praznim spremnikom iz koje su osumnjičeni pucali.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content