Aktivna Hrvatska – Metković bio domaćin vodećega hrvatskog sportsko–edukativnog projekta

 

Grad Metković jutros je po prvi put bio domaćin vodećega hrvatskog sportsko–edukativnog projekta Aktivna Hrvatska.

Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, pod vodstvom Lukrecije Dragić i Patrika Kramarića, vodio je besplatni trening na otvorenome u Gradskome parku na kojem je sudjelovalo 60-ak prijavljenih vježbača. Program je vodila ambasadorica projekta Renata Sopek, a na treningu su većinom bili vježbači iz sportskih klubova s područja grada – ŽNK Neretva, ŽRK Metković, RA Jerkovac, Biciklistički klub Relaks, Biciklistički klub Metković te Udruga lađarica Gusarice Metković, kao i korisnici metkovskih teretana – U-Gym i Step.

Partner projekta u Metkoviću je Grad Metković, a prije samoga treninga vježbače su pozdravili gradonačelnik Dalibor Milan te pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.

Inače, Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Uz Aktivnu Hrvatsku do sada je vježbalo više od 50 tisuća građana u Hrvatskoj.

Partner projekta Podravka, koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača pripremila je poklone za vježbače. Hidraciju osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala te Bluesun hoteli.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content