Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine financira radne materijale za učenike osnovnih škola

 

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine u svom Proračunu osigurala sredstva za financiranje radnih materijala učenika od 1. do 8. razreda svih 25 osnovnih škola kojima je osnivač, i to u iznosu od 398.171,00 eura.

Radni materijali, koji će na ovaj način biti osigurani svim našim osnovnoškolcima, su radne bilježnice za sve redovne i izborne predmete, uključujući i radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture te geografski atlas. Geografski atlas nabavlja se svake godine iznova samo za učenike 5. razreda jer se isti upotrebljava sve do kraja osnovnoškolskog obrazovanja.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sredstvima Državnog proračuna financira udžbenike za obvezne i izborne nastavne predmete.

Također, Grad Metković je osigurao sredstva od 82.000,00 eura/617.829 eura za sufinanciranje nabavke školskog pribora, opreme i radnog materijala učenicima osnovnih škola i srednjih škola čiji roditelji/skrbnici imaju prebivalište na području Grada Metkovića za školsku godinu 2023./2024. Jednokratna novčana pomoć sufinanciranja školskog pribora, opreme i radnog materijala u iznosu od 40,00 eura/301,38 kuna po djetetu/učeniku isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva. Detalji Javnoga poziva i Zahtjev za ostvarivanje prava mogu se pronaći klikom na poveznicu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content