Udruga lađara Neretve izdala monografiju povodom 25 godina Maratona lađa

 

Udruga lađara Neretve, povodom 25 godina Maratona lađa, izdala je monografiju u kojoj je utkana povijest fenomena zvanog Maraton lađa, objavili su na svojoj stranici. 

Maraton lađa na Neretvi uspio je u 25 godina postojanja postati u istinskom smislu zaštitnim znakom neretvanskog kraja te svjedoči da su ovdašnji žitelji znali i uspjeli sačuvati kulturni identitet i tradiciju života sa lađom od koje su stvorili prvorazredan “kulturni proizvod”. Taj kulturni identitet u značajnoj mjeri promovira turistički razvoj Doline Neretve, te je Maraton lađa po broju natjecatelja i gledatelja jedna od najvećih i najmasovnijih manifestacija u Hrvatskoj. 

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Knjiga 25 godina Maratona lađa donosi sedamnaest ulančanih poglavlja iz pera znalaca koji sumiraju svoja dosadašnja istraživanja o neretvanskoj trupi i lađi te se naširoko govori o značenju trupe i lađe u svakodnevnom životu stanovništva Doline Neretve.

Knjige možete kupiti u uredu Udruge lađara Neretve na adresi Ivana Gundulića 4 Metković uz prethodnu najavu na telefon +385976533230 ili nas kontaktirati putem maila udruga-ladjara@maraton-ladja.hr. Također napominjemo da oni koji su svoje knjige rezervirali iste mogu preuzeti na adresi Udruge

Autori tekstova su između ostalih i:
prof.dr.sc Zoran Curić
prof dr.sc Nenad Bobanac
dipl.ing Griša Ćurin
prof.dr.sc Velimir Salomon
prof.dr.sc Joško Božanić profesor emeritus
dipl.iur Ante Šprlje

“Ne propustite priliku imati u Vašoj zbirci ovu zanimljivu knjigu koja pobliže opisuje 25.godišnju povijest Maraton lađa od koje zastaje dah”, poručuju iz Udruge lađara Neretve. 

Tekst i foto: Udruga lađara Neretve

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content