Aglomeracija Metkovića – stanje i najava radova

 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama te nastavak radova na asfaltiranjima.

U periodu od 28. Kolovoza do 03. rujna 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 13 ulica, te 6 crpnih stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
Industrijska ulica bila je pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, a u tijeku je izrada kućnih priključaka odvodnje.
U Mlinskoj ulici odrađivala se izvedba kućnih priključaka odvodnje te AB okana, dok je izvedba radova na izgradnji fekalnog kolektora, te izmještanje oborinskog kolektora odrađeno u Ulici kneza Trpimira.
Ulica Matije Gupca je bila mjesto na kojem su se izvodili radovi na izgradnji fekalnog kolektora dok je na Putu Vida obavljeno postavljanje betonskih rubnjaka te sanacija betonskih površina nogostupa.
Na Crpnim stanicama “Struga” i “Zapad” izvedeni su armaturni koševi donjih AB ploča i zidova, dok je na Crpnoj stanici “Mlin” obavljena sanacija pokosa rijeke Neretve.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:
U Ulicama Paška Baburice, Ive Lole Ribara i Don Mihovila Pavlinovića su se obavljali radovi na izgradnji fekalnog kolektora.
Ulica oca Ante Gabrića bila je također pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora, ali je osim toga učinjena i izvedba novog vodoopskrbnog cjevovoda.

U Ulici Petra Krešimira IV radilo se na izgradnji fekalnog kolektora na više dionica i postavljanju SDNU kabelske kanalizacije, dok je u Jaslinama i Ulici Lovre Matića odrađena izvedba tamponskog nosivog sloja. Radovi na izgradnji kolektora izvršeni su u Ulici Ilije Bošnjaka.

Na Crpnim stanicama “Jeovci I”, “Slatine”, “Igralište” radilo se brtvljenje prodora oplate kroz AB zidove crpne stanice, te izvedba hidroizolacije.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:
• postavljanje fekalne odvodnje – 184m,
• postavljanje SDNU-a – 105 m,
• postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 28 m.
• montaža kućnih priključaka kanalizacije – 33 kom.

Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content