Najava izložbe slika: u Galeriji GKS-a od petka izlažu Mirsada Šator Mustapić, Halil Tikveša i Živko Mustapić

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u petak, 15. rujna s početkom u 20 sati bit će otvorena izložba slika autora Mirsade Šator Mustapić, Halila Tikveše i Živka Mustapića. Organizator izložbe je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućena je sredstvima Grada Metkovića.

O autorima:

Mirsada Šator Mustapić (1959., Mostar) slika od gimnazijskih dana, najčešće u kombiniranoj tehnici i ulju. Sudjelovala je na 50-ak skupnih izložaba i 90-ak likovnih kolonija. Dobitnica je Prve skupne nagrade Hrvatskog sabora kulture 2006. godine (s Jurom Jovicom, Živkom Mustapićem i Tomislavom Zubčićem-Zupom). Živi i radi u Opuzenu.

Halil Tikveša (1935., Šurmanci, Bosna i Hercegovina) diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1964. godine. Od 1976. do odlaska u mirovinu (2000. godine) radio je kao profesor za predmet grafika – crtanje na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Od 2001. do 2010. bio je gostujući profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Danas je u status profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu. Izlaže od 1962. crteže, slike, grafike, kolaže, asamblaže i objekte. Samostalno je izlagao više od 100 puta. Dobitnik je oko 30 nagrada i priznanja.

Živko Mustapić (1953., Metković) aktivno se bavi slikarstvom od 1995. godine. Radi u tehnikama ulja, akvarela, kombiniranih i akrilika. Izlagao je na 50-ak skupnih izložbi te sudjelovao na 90-ak likovnih kolonija. Dobitnik je Prve skupne nagrade Hrvatskog sabora kulture, 2006. godine. Živi i radi u Opuzenu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content