Policija tijekom vikenda kod 13 osoba pronašla drogu

 

U proteklom vikendu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 13 osoba zatečeno je u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, amphetamin – speeda, psilocibinskih gljiva, MDMA, ketamina, stabljika indijske konoplje i LSD-a.

Kino_baner
Kino_baner

U najvećem broju slučajeva, njih 5, radi se o državljanima Republike Hrvatske, dok se u preostalim slučajevima radi o stranim državljanima i to državljanima Italije, Australije, Njemačke, SAD-a i Slovačke.

Droga je pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i uličnom redukcijom na području Mljeta i Vela Luke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

Izdvajamo slučaj pronalaska 5 stabljika indijske konoplje, od kojih je jedna stabljika pronađena na terasi obiteljske kuće na otoku Mljetu, a preostale 4 zasađene u vrtu.
Stabljike pripadaju 48-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se trenutno nalazi u dubrovačkom zatvoru zbog drugog kaznenog djela, a pretraga je obavljena temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content