VK Neretvanski gusar sredstva za novi projekt ‘Besplatne škole veslanja’

 

Veslački klub Neretvanski gusar i Ministarstvo turizma i sporta danas su potpisali ugovor o sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini.

Ovim će se omogućiti provedba programa pod nazivom ”Besplatna škola veslanja u školskom čamcu za djecu”, kojeg je osmislio Veslački klub Neretvanski gusar. Partneri u provedbi ovog projekta su OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića i OŠ Kula Norinska. Ovaj projekt odvijat će se kroz tri faze, što posebno doprinosi očuvanju i psihofizičkim sposobnostima i zdravlju, kao i poticanje sudionika na redovito bavljenje amaterskim sportom u slobodno vrijeme i nakon provedbe programa. Osim sportskih aktivnosti, klub će osigurati nekoliko edukativnih radionica sa raznim temama.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

U svrhu provedbe ovog projekta VK Neretvanski gusar će kupiti školski čamac – GIG 4X vrijedan 24 tisuće eura, od kojih 80 % sredstava sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, a preostali iznos Veslački klub Neretvanski gusar iz Metkovića.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content