Metkovski gimnazijalci na Erasmus mobilnosti u Portugalu

 

Šestero učenika Gimnazije Metković: Ilija Pavlović, Natali Talajić, Laura Šaravanja, Nika Pažin, Ana Popović i Klara Gnječ u pratnji profesorica Ane Dragović i Suzane Nižić borave u Aguedi (gradu kišobrana), Portugal od 16. do 23. rujna u sklopu Erasmus+ KA220 projekta “Think global, learn being an entrepreneur in Europe!”.

Učenici su predstavili SWOT analizu položaja osoba s invaliditetom u Metkoviću te sudjelovali u radionicama na sveučilištu u Aguedi i Aveiru o poduzetništvu. Tema je mobilnosti inkluzija pa su imali priliku razgovarati i upoznati osobe s različitim poteškoćama (autizam, cerebralna paraliza, koštana displazija, mišićna distrofija) i njihovim svakodnevnim izazovima, ali i mogućnostima zaposlenja.
 
Ovo je ujedno i prva mobilnost u sklopu ovoga trogodišnjeg projekta sa školama partnerima iz Portugala, Latvije, Italije, Grčke i Litve. Glavni je koordinator projekta Escola Secundária Adolfo Portela iz Aguede i vrijednost projekta je 250 000 €. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content