Povodom 35. obljetnice smrti oca Ante – u Travniku se danas otvara Izložba Zvonimira Atletića „Tamo gdje plame cvatu“

 

Povodom 35. obljetnice smrti oca Ante Gabrića, u Nadbiskupskom sjemeništu “Petar Barbarić” u Travniku danas, 21. rujna s početkom u 12 sati održat će se svečano otvorenje izložbe „Tamo gdje palme cvatu“ fotografa Zvonimira Atletića.

Izložbu će otvoriti utemeljiteljica i voditeljica Zaklade ‘Otac Ante Gabrić’ gđa. Violeta Oršulić te Vicepostulator kauze sluge Božjega o. Ante Gabrića blaženim p. Mirko Nikolić koji će ujedno posjetiti i novootvoreni vrtić Oca Ante Gabrića u Travniku.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Šira publika kroz opus izložbe imat će priliku vidjeti niz vrlo dojmljivih fotografija na kojima je autor prije više od 40 godina pratio i snimao najvećeg hrvatskog misionara 20. stoljeća, oca Antu Gabrića, i njegove vjernike u misijskim postajama na obalama Gangesa u dalekom Zapadnom Bengalu, u Indiji.

Izložba je postavljena u organizaciji Zaklade „Otac Ante Gabrić“ uz podršku Nadbiskupskog sjemeništa “Petar Barbarić” u Travniku s ciljem organiziranja događanja u domovini i inozemstvu koja komuniciraju sa širokom publikom svih generacija i govore o ljudskoj i duhovnoj veličini Sluge Božjega oca Ante Gabrića i želji da uskoro bude uzdignut na čast blaženika i sveca. Izložba je do sada predstavljena u Dubrovniku, Korčuli, Blatu, Šibeniku, Solinu i Metkoviću te u Kolkati, Gosabi i Basantiju u Indiji. U Metkoviću je izložba otvorena lani u listopadu, a klikom na poveznicu možete vidjeti kako je bilo na otvorenju.

Nakon Travnika ova će izložba nastaviti  svoje putovanje i po drugim gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba u Travniku bit će otvorena od 21. rujna 2023 do 10. listopada 2023. godine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content