Konferencija Dubrovačkoga vjesnika u petak u Metkoviću – ‘Neretva kao novi potencijal destinacijskog turizma’

 

U organizaciji Dubrovačkoga vjesnika u petak, 29. rujna u Hotelu Narenta u Metkoviću s početkom u 11 sati održat će se konferencija na temu ‘Neretva kao novi potencijal destinacijskoga turizma – Uloga i značaj Pelješkog mosta’.

U uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti: direktor Dubrovačkog vjesnika i Slobodne Dalmacije Vinko Ursić Glavanović, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Panelisti konferencije su direktor TZ DNŽ Julijo Srgota, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, agronom i zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko te ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina.

„Izgradnjom Pelješkog mosta dolini Neretve otvorene su neslućene turističke mogućnosti. Bez prolaska kroz susjednu BiH i čekanju u kolonama na prelazak granice, ovaj nedovoljno otkriveni turistički biser bisera nikad nije bio bliži hrvatskom turističkom centru – Dubrovniku, Dubrovčanima i njihovim gostima. Dolina Neretve ima sve preduvjete turističke destinacije koje u narednim godinama uz brzu prometnu povezanost treba iskoristi. Što joj za to još nedostaje, što još mora ponuditi pitanja su na koja ćemo odgovoriti na ovoj konferenciji“, poručili su organizatori.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content