Erasmus – učenici Srednje škole Metković na mobilnosti u Poljskoj

 

Učenici Srednje škole Metković Domagoj Popović, Petar Sentić, Darko Tot, Roko Volarević i Robert Slišković, zajedno s profesorom Petrom Nikolićem i pedagogicom Violetom Oršulić, trenutno su na petodnevnoj mobilnosti u poljskom gradu Bytomu u sklopu projekta “Together We Win”.

Domaćin mobilnosti je Zespół Szkół Technicznych Technikum nr 6, a osim Poljske i Hrvatske, na mobilnosti sudjeluju i partneri iz Italije, Bugarske i Portugala.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Tijekom ovog iskustva, učenici sudjeluju u različitim aktivnostima koje im omogućuju bolje razumijevanje ekoloških izazova i kultura drugih zemalja. Program rada obuhvaća posjete školama partnerima, susrete s ravnateljima škola, obilaske lokalnih znamenitosti i sudjelovanje u raznim radionicama.

Prvog dana mobilnosti, učenici su imali priliku upoznati svoje vršnjake iz partnerskih škola te su predstavljeni najveće ekološki problemi u partnerskim državama. Osim toga, održane su kulturološke aktivnosti u Bytomu kako bi se bolje upoznali s poljskom kulturom. Drugog dana, učenici su obišli Katowice, glavni grad Silezije, te su posjetili Silezijski muzej kako bi saznali više o povijesti regije. Trećeg dana, učenici su se spustili čak 170 metara ispod zemlje kako bi posjetili Guido rudnik u Zabrzu. Nakon toga, proveli su vrijeme u prirodnom kompleksu Žabie Doły, koji pruža sklonište mnogim vrstama ptica i drugih životinja.

Četvrtog dana, učenici će posjetiti Silezijski zoološki vrt i Silezijski park, nazvan “zelena pluća Gornje Silezije”. Također, program rada uključuje i razvijanje digitalnih i komunikacijskih vještina pa će učenici imati priliku sudjelovati u raznim radionicama, uključujući Twinspace tj. rad na eTwinningu. Petog dana, završnog dana mobilnosti, učenici će sudjelovati u međunarodnim natjecanjima u sportskoj dvorani u Bytomu te će završiti ovu nezaboravnu avanturu sa oproštajnom zabavom u školi domaćina.

Ova mobilnost pruža učenicima ne samo priliku za učenje o ekologiji i različitim kulturama, već i za stvaranje prijateljstava i nezaboravnih uspomena.

Projekt sufinancira Europska unija iz programa Erasmus plus.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content