Galerija GKS-a Metković – u utorak koncert Dua Hornyanszky – Römer

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u utorak, 3. listopada s početkom u 20 sati koncert će održati Duo Hornyanszky – Römer u sastavu Zoltán Hornyanszky (oboa) i István Römer (gitara). Ulaz je slobodan.

Duo Hornyanszky – Römer u kojem sudjeluju dvojica etabliranih glazbenika, prvi oboist Zagrebačke filharmonije i redoviti profesor gitare na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, osnovan je 2019. godine radi koncertne turneje u Kini gdje je te godine održao pet koncerata od krajnjeg istoka do krajnjeg zapada te velike zemlje. Za tu im je prigodu hrvatski skladatelj Ante Knešaurek napisao skladbu nadahnutu motivima kineske tradicionalne glazbe. Od tada je duo nastavio kontinuirano djelovanje, nastupivši u mnogim hrvatskim središtima, na festivalima poput Splitskog ljeta te u suradnji s Mađarskim kulturnim institutom u Zagrebu.

Kino_baner
Kino_baner

Na njihovom se repertoaru nalaze, pored skladbi baroknih i klasičnih skladatelja izvorno pisanih za neki melodijski instrument i gitaru i izvorna djela za obou i gitaru iz razdoblja romantizma te suvremena hrvatska i mađarska djela za obou i gitaru. Osobita je rijetkost Sonata za engleski rog i gitaru portugalskog skladatelja s hrvatskom adresom Pedra Abreua koja je jedna od vrlo rijetkih skladbi za taj sastav.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Grada Metkovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content