Održana konferencija ‘Neretva kao novi potencijal destinacijskoga turizma’

 

U organizaciji Dubrovačkoga vjesnika danas je u Hotelu Narenta u Metkoviću održana konferencija na temu ‘Neretva kao novi potencijal destinacijskoga turizma’, a na kojoj su kao panelisti sudjelovali i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te njegov zamjenik Robert Doko.

Konferencija je okupila predstavnike vlasti jedinica lokalnih samouprava s područja doline Neretve te turističke djelatnike. U uvodnome djelu okupljenima su se obratili direktor Dubrovačkog vjesnika i Slobodne Dalmacije Vinko Ursić Glavanović, županijska pročelnica za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Tonči Glavina.

Želja_baner
Napoleon_baner

Nakon uvodnoga dijela, uslijedila je panel rasprava na kojoj su sudjelovali direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Julijo Srgota, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarski razvoj Ploča Ivana Šalinović Radaljac, agronom i dogradonačelnik Metkovića Robert Doko te ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina. Tijekom panel rasprave, koju je moderirao direktor razvoja specijaliziranih izdanja Hanza Medije te glavni urednik Dubrovačkog vjesnika Jadran Kapor, sudionici su, između ostaloga, govorili o značaju Pelješkoga mosta za turistički razvoj doline Neretve, o turističkoj ponudi koju nudi neretvanski kraj, svim dodatnih potencijalima koje Neretva može iskoristiti, održivom povezivanju turizma i poljoprivrede te problemima s kojima se susreću turistički djelatnici.

Kao veliki potencijal u dodatnome turističkom razvoju istaknuto je i formalno ili projektno udruživanje turističkih zajednica iz Turističkoga klastera Neretva, a u svrhu brendiranja doline Neretve kao jedinstvene turističke destinacije.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content