‘Rendez-vous au cinéma’ u Kinu ‘Pobjeda’ Metković

 

Kino ‘Pobjeda’ Metković i ove je godine uključeno u ciklus Rendez-vous au cinéma, Mjesec francuskoga filma u Kino mreži.

Ovogodišnji filmski rendez-vous održava se od 15. rujna do 15. listopada, a program se sastoji od zanimljivih filmskih naslova. Program Rendez-vous au cinéma zajednički je projekt Francuskog instituta u Hrvatskoj, Hrvatskoga audiovizualnog centra i Kino mreže, a prvi je put organiziran u 2015. godini tijekom festivala Francuske u Hrvatskoj. Ovaj značajan projekt posvećen francuskom filmu na veseo i eklektičan način okuplja različite filmske forme (igrane, dokumentarne i crtane filmove) različitih estetika s ciljem da okupi vrlo široku i raznoliku publiku na cijelom teritoriju Hrvatske.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Program Kina ‘Pobjeda’ donosi dva filmska naslova, a ulaz je slobodan.

srijeda, 4. listopada u 20 sati – ‘Demoni’ 

Klasik iz 1954. koji je nastao prema romanu uglednog francuskog dvojca Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca (Vrtoglavica, Oči bez lica Georgesa Franjua), a za koji je i sam Hitchcock bio zainteresiran. Međutim, Clouzot ga je preduhitrio pa je Hitchcock kasnije prema njihovu romanu režirao Vrtoglavicu.

Ravnatelj derutnog francuskog internata Michel Delassalle okrutan je čovjek, sadist koji neprekidno maltretira krhku suprugu Christinu kao i ljubavnicu Nicole Horner, učiteljicu koja radi s djecom. Kad obje shvate da im je dosta takvog života i Michela, Christina i Nicole sklope pakt te ga se odluče osloboditi zajedničkim snagama.

Isplanirano ubojstvo izvest će omamljivanjem Michela tabletom stavljenom u njegovo piće, potom utapanjem u kadi te naposljetku bacanjem njegova tijela u bazen u krugu internata.

No kad sutradan bazen bude ispražnjen, pokazat će se da je Michelovo tijelo zagonetno nestalo. Za Christinu i Nicole sve će se dodatno zakomplicirati kad učenici ubrzo počnu tvrditi da Michela viđaju živog, a to će se odraziti i na međusobni odnos dviju žena i rastuće nepovjerenje među njima.

srijeda, 11. listopada u 20 sati – ‘Godina morskog psa’ 

Recentna komedija s elementima drame i horora u kojoj je primorski gradić na jugozapadu Francuske suočen s neočekivanim dolaskom morskog psa. 

Mali obalni gradić na jugozapadu Francuske u stanju je visoke pripravnosti nakon što je surfer nestao, uskoro se otkriva nevjerojatna istina: morski pas se šulja obalom.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content