Suradnja BK Metković i Udruge Leptirići – održan program ‘Pomozimo im poletjeti’

 

U organizaciji Biciklističkoga kluba Metković, a u suradnji s Udrugom leptirići, u nedjelju je u Metkoviću održan program ‘Pomozimo im poletjeti’.

Riječ je o humanitarnom događaju koji je dio biciklističke manifestacije ‘Neretvanski đir’. Na Trgu kralja Tomislava bio je postavljen biciklistički poligon na kojem su djeca pokazala svoje vještine na dva kotača, a glavni dio programa bio je namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Za tu prigodu BK Metković je nabavio terapeutski tricikl koji im je omogućio da i oni budu dio biciklističkog sporta, a sve s ciljem da se dokaže da se svatko može baviti sportom.  

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

„Zvijezda vodilja nam je bila integracija djece s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u društvo, a u svojoj namjeri smo u potpunosti uspjeli. Djeca su uz pomoć terapeuta i organizatora prelazila poligon, a u cilju su ih dočekale prigodne medalje i pokloni. Oduševljenje i smjeh na njihovim licima bili su nam najveća nagrada za ovaj hvalevrijedan događaj. Bilo je tu i suza radosnica jer jednostavno kad vidite koliko je malo potrebno za njihovu sreću ne možete se suzdržati. Za kraj ovog događaja u hotelu Narona održano je predavanje od strane potpredsjednice Udruge Leptirići Ivana Nikolac na temu integracije djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo te maratonca Ruđe Boškovića na temu dijabetes u sportu i fair play u sportu. Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti još više. Za nas je ovo samo početak jedne predivne suradnje i sigurno nećemo stati na ovom događaju. Djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom su dio našeg društva i naših života, a mi smo tu da im ‘POMOGNEMO POLETJETI’“, poručili su iz BK Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content