VK Neretvanski gusar na 20. Vukovarskom veslačkom maratonu

 

U subotu su veslači VK Neretvanski gusar sudjelovali na 20. Vukovarskom veslačkom maratonu, na kojem su nastupile 22 posade iz Hrvatske i BiH.

Kao i dosada, veslalo se od Vukovara do Iloka, u znak sjećanja na žrtvu Hrvatskih branitelja i Vukovara, među kojima su bili i članovi HVK Vukovar te na znak sjećanja na osnivanje 204. Vukovarske brigade i spomen na poginule i nestale tijekom obrane Vukovara.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Ove godine VK Neretvanski gusar nastupio je u dvije kategorije: gradovi i otvorenoj. U kategoriji gradova  u ukupnom poretku zauzeli su drugo mjesto. U toj posadi 36 kilometara maratona veslali su: Frane Vugdelija, Josip Volarević, Borna Brečić, Antun Vugdelija, Gabrijel Gluščević, Toni Milan, Noa Bebić i Marin Plećaš. U otvorenoj kategoriji nastupile su 4 juniorke u kombinaciji s 4 veslačice VK Rama iz BiH i to: Anja Pokrajac, Dora Zvonić, Lucija Boras i Gabriela Bubalo. S veslačicama i veslačima su bili Davor Gnječ i Mario Bebić. Fotografije maratona pogledajte u fotogaleriji VK Neretvanski gusar.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljima iz HVK Vukovar na izrazito dobroj i profesionalnoj organizaciji ovog već tradicionalnog sportskog događaja kojeg uvijek rado posjećujemo. Nakon Slavonije i osmeraca, vraćamo se u natjecanje Mini kupa VSD-a, gdje nas do kraja sezone očekuju 2 regate. Prva će se održati 14. listopada 2023. na Jelsi, a to će biti ujedno i 4. Mini kup VSD-a“, istaknuli su iz VK Neretvanski gusar.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content