Tjedno izvješće za promet – najveća koncentracija alkohola izmjerena u Opuzenu

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba smrtno stradala, teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Želja_baner
Napoleon_baner

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 410 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 146 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 15 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 46 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 24 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Opuzenu

Najveća koncentracija alkohola od 1,26 g/kg izmjerena je 45-godišnjaku koji je jučer, 8. listopada, u večernjim satima zaustavljen na cesti D-9 u Opuzenu dok je upravljao osobnim vozilom, a također je utvrđeno kako kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 790 eura i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content