Prof. Luka – Joško Veraja održao predavanje na temu ‘Trener i njegov utjecaj na uspješnost ekipe’

 

U organizaciji Športske zajednice Grada Metkovića, a na inicijativu Građanske udruge ‘Metković 600’ sinoć je u Gradskome kulturnom središtu Metković stručno predavanje pod nazivom ‘Trener i njegov utjecaj na uspješnost ekipe’ održao naš poznati rukometaš i trener – Metkovac prof. Luka – Joško Veraja.

Predavanje je bilo namijenjeno trenerima u svim sportovima, a održano je povodom obilježavanja 60 godina od početka igranja rukometa u Metkoviću. Upravo je prof. Veraja bio među onima koji su prvi ‘zakotrljali’ rukometnu loptu u našemu gradu te je bio jedan od inicijatora osnivanja rukometnoga kluba u Metkoviću. Kao igrač je bio registriran u prvoj sezoni tadašnjega RK ‘Mehanika’, a od te 1963. godine ostvario je brojne igračke i trenerske uspjehe.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

U svome predavanju prof. Veraja je detaljno i koncizno, između ostaloga, govorio o trenerskom radu, izazovima s kojima se treneri susreću, odnosima između igrača, trenera i uprave, motivaciji sportaša itd. Osim toga, svim prisutnim trenerima i sportskim djelatnicima dao je vrijedne savjete i upute koje će zasigurno moći iskoristiti na sportskim terenima.

Na samome početku večeri, okupljenima se obratio predsjednik Športske zajednice Grada Metkovića i pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko, a nakon njega i predstavnica Hrvatskoga rukometnog saveza dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić. Nekadašnja hrvatska rukometna reprezentativka, ekspertica za trenere u IHF-u i EHF-u te delegatkinja IHF-a i EHF-a pozdravila je okupljene te uime HRS-a dodijelila plakete za doprinos u razvoju i popularizaciji rukometa u Metkoviću i Republici Hrvatskoj prof. Luki Veraji, Juri Volareviću, Gradu Metkoviću i Športskoj zajednici Grada Metkovića.

Među brojnima koji su nazočili sinoćnjem predavanju bio je i predsjednik županijskoga rukometnog saveza Stipe Tomašević, a moderator programa bila je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content