Subota u Kinu ‘Pobjeda’ – ‘Gulliverov povratak’ i ‘Ubojice cvjetnog mjeseca’

 

U Kinu ‘Pobjeda’ Metković u subotu, 21. listopada na rasporedu su dvije filmske projekcije – ‘Gulliverov povratak’ i ‘Ubojice cvjetnog mjeseca’.

U 17:30 na rasporedu je animirani film ‘Gulliverov povratak’, sinkroniziran na hrvatski jezik.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Gulliverov povratak se temelji na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj.

U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

U 20 sati na rasporedu je kriminalistička povijesna drama ‘Ubojice cvjetnog mjeseca’ – film koji je odmah nakon premijere na festivalu u Cannesu proglašen remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna.

Kultni američki redatelj Martin Scorseseu u svom je novom filmu “Killers of the Flower Moon” okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

Film prati seriju ubojstava unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Mnogi su ih zbog toga iskorištavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubojstava koja je The Guardian nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content