U Metkoviću održane aktivnosti projekta ’72 sata bez kompromisa’

 

U Metkoviću se, pri Župi sv. Ilije, već šestu godina održava međunarodni volonterski projekt ’72 sata bez  kompromisa’, koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, objavljeno je na stranici Župe.

Projekt se provodi u devet europskih zemalja, a Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. U Metkoviću, od samog početka, projekt  organizira Franjevačka mladež koja okuplja srednjoškolce s dobrom voljom koji stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti. Ove godine 39 mladih volontiralo je po cijelom gradu, od rodne kuće oca Ante Gabrića i Udruge Leptirići, do gradskog staračkog doma, dječjeg vrtića Leut te prostora oko župne kuće. Dok su jedni volontirali u petak, drugi su nastavili u subotu, a sve je završilo večernjom sv. misom na kojoj su mladi čitali te predvodili Gospinu krunicu.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

„Veliko hvala svim volonterima, organizacijskom timu, te svim sponzorima (Pizzeria Milano, Pizzeria Marino, Fast food Lion, Fast food Ham Ham, Piterija Dragi) ništa ne bi bilo moguće bez vas! Do sljedeće godine, mir i dobro“, objavljeno je na stranici Župe sv. Ilije proroka na kojoj možete vidjeti i cjelovitu fotogaleriju.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content