Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. uputili su priopćenje vezano za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati. 

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama,  te na Crpnim stanicama. Također se nastavljaju radovi na asfaltiranju na svim navedenim lokacijama te u Ulici Lovre Matića.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 09. listopada do 15. listopada 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 14 ulica, te 1 crpna stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U Ulici Marka Marulića nastavili su se radovi na izgradnji fekalnog kolektora te novog vodoopskrbnog cjevovoda, dok je u Mostarskoj ulici odrađeno raskapanje postojećeg asfaltnog zastora.

Ulica sv. Ćirila i Metodija te u Vrgoračkoj ulici vršilo se armiranje i betoniranje betonskih površina.

Radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oboriskog kolektora na jednoj dionici, te armiranje I betoniranje prilaznih rampi na drugoj dionici izvodili su se u Ulici kneza Trpimira.

Ulica Matije Gupca bila je pod radovima izgradnji fekalnog kolektora te novog vodoopskrbnog cjevovoda, dok je na Crpnoj stanici “Struga” odrađena je sanacija propuštanja stupnjaka.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

U ulicama Andrije Kačića MiošićaIve Lole Ribara vršili su se radovi na izvedbi fekalnog kolektora, dok su u ulici Paška Baburice vršeni radovi na sanaciji potpornog zida.

Priprema za dezinfekciju i ispiranje cjevodovoda odvijala se u Ulici oca Ante Gabrića, a u Ulici Petra Krešimira IV se radilo na izgradnji fekalnog kolektora.

Čišćenje gradilišta je odrađeno u Jaslinama i Ulici Lovre Matića, dok su u Ulici Ilije Bošnjaka izvršeni radovi na izgradnji kolektora.  

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 1144 m
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 20 kom
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 674 m.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content