U Gradskoj knjižnici Metković predstavljen roman ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen

 

U Gradskoj knjižnici Metković danas je predstavljen roman ‘Strah od kupine’ autorice Danijele Crljen.

Svoj prvi roman, koji je uvršten i u popis lektira u jednoj gimnazija u Rijeci, autorica je predstavila kroz zanimljiv razgovor s ravnateljicom Gradske knjižnice Metković Vesnom Vidović. 

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Roman prati kronologiju jedne obitelji koja traje cijelo stoljeće, a karika koja povezuje sve priče je pripovjedačica Klara, suvremena žena 21. stoljeća, koja otvara prozor u svijet svojih predaka i prikazuje brojne nesretne sudbine o kojima se šutjelo i o kojima se naviknulo šutjeti. Univerzalne su žrtve pokorne i plašljive žene; žrtvovale su vlastitu sadašnjost kako bi iznjedrile nečije bolje budućnosti.

„Štivo koje obuhvaća više od stotinu godina povijesti splitske obitelji, posebice njezinih ženskih članova, možda se, u vremenima dominacije bliskih tema, i ne mora, na prvi pogled, činiti previše inovativnim. No, Strah od kupine drukčiji je i daleko slojevitiji od brojnih drugih. To je i obiteljski roman koji secira najrazličitije odnose i veze,  i roman o povijesti čije kulise ne opterećuju nego se samo blago naziru, i ljubavni roman koji svjedoči o razlikama u shvaćanjima ljubavi kroz različite generacije, i roman o Splitu i njegovoj arhitekturi, novinarstvu, školstvu, njegovim starosjediocima i došljacima“, između ostaloga je u predgovoru napisala urednica romana Julijana Matanović.

Predstavljanje knjige ‘Strah od kupine’ održano je u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige 2023.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content