Nedjeljko Prusac prvak Hrvatske u karateu

 

Karate klub Metković jučer je sa sedam natjecatelja, pod vodstvom trenera Denisa Žderića, nastupio na Prvenstvu Hrvatske u Prelogu pored Čakovca.

Nastupilo je 75 klubova sa 726 natjecatelja u mlađim uzrastima. Četiri državne medalje su stigle u Metković, jedno zlato i tri bronce. 
 
Nedjeljko Prusac s tri pobjede 8:2, 4:2 i 10:2 postao je prvak Hrvatske osvojivši zlatnu medalju. Brončane medalje su osvojili: Ana Marija Kapović (3:1, 0:2 i 8:0), Filip Prusac (6:0, 0:2 i 6:1) i Ela Bezer (3:2, 0:3 i 1:0). 
 
Nastupili su još Ivano Padovan i Jakov Nižić izgubivši odlučujuću borbu u repasažu za broncu  osvajaju 5 mjesta. Gabrijel Turudić prošlogodišnji nositelj državne bronce, ovaj put nažalost gubi prvo kolo, nakon čega njegov protivnik ne ulazi u finale, te je time izgubio pravo nastupa u repasažu i plasirao se na 9 mjesto.
 
Nakon ovog natjecanja KK Metković početkom studenoga nastupa na Kupu Hrvatske u Rijeci, gdje kadeti, juniori i ml.seniori imaju izborni turnir za nastup za  reprezentaciju Hrvatske na Balkanskom prvenstvu u Ljubljani.
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content