Mobilna jedinica granične policije Jug spriječila krijumčarenje više stranih državljana

 

U petak, 20. listopada, policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Jug, na području Ploča, zaustavili su osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin.
 
U vozilu se u svojstvu putnika nalazilo više stranih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali utisnuti ulazni pečat Republike Hrvatske.
 
Vozač i putnici u vozilu su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su strani državljani na nezakoniti način prešli državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, nakon čega su se, po prethodnom dogovoru sa spomenutim vozačem, ukrcali u njegovo vozilo s namjerom daljeg odlaska prema zemljama Zapadne Europe, za što je vozač trebao dobiti odgovarajuću novčanu naknadu.
 
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ 47- godišnji vozač je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima. 

Kino_baner
Kino_baner

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content