Aglomeracija Metkovića – trenutno stanje i najava radova

 

Iz tvrtke Metković d.o.o. poslali su obavijest za građane vezanu za trenutno stanje i najavu radova na projektu Aglomeracija Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

S obzirom na intenzitet radova u sklopu projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“, a uvažavajući svoje sugrađane kojima je svakodnevnica otežana radi spomenutih radova, tvrtka Metković d.o.o. najavljuje sljedeće radove, a kako bi se naši sugrađani mogli lakše organizirati.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Tijekom ovog tjedna planira se nastavak radova na svim navedenim lokacijama,  te na Crpnim stanicama, a planiran je nastavak radova na asfaltiranju u Jaslinama.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju.

Također, tvrtka Metković d.o.o., nositelj projekta “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ želi svoje sugrađane, kao i opću javnost redovito obavještavati o tijeku radova na spomenutom projektu.

U periodu od 16. listopada do 22. listopada 2023. tvrtka COMSA, izvođač radova, dostavila je stanje radova na gradilištu točnije izvještaj o izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i vodoopskrbne mreže.

Radovima je trenutno obuhvaćeno 12 ulica, te 1 crpna stanica.

Na desnoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Sanacija kućnih priključaka odvodnje te radovi na izgradnji fekalnog kolektora izvedeni su u Mlinskoj ulici, a sanacija rubnjaka i betonskih površina na Putu Narone.

Ulica Marka Marulića bila je pod radovima na izgradnji novog vodoopskrbnog cjevovoda, a izvedena je tlačna proba.

Radovi na izgradnji fekalnog i izmještanju oborinskog kolektora odvijali su se u Ulici kneza Trpimira, dok je Ulica Matije Gupca bila pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora te novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Radilo se i na Crpnoj stanici “Granica” gdje je obavljena montaža fazonskih komada i poklopaca crpne stanice.

Na lijevoj obali Neretve u proteklom tjednu izvodili su se sljedeći radovi:

Ulica Andrije Kačića Miošića i Ulica Ive Lole Ribara bile su pod radovima na izvedbi fekalnog kolektora, dok je u Ulici Paška Baburice obavljena priprema nosivog tamponskog sloja, te ispitivanje modula stišljivosti.

Sanacija postojećeg oborinskog kolektora izvedena je u Dubrovačkoj ulici, dok je Ulica Petra Krešimira IV bila pod radovima na izgradnji fekalnog kolektora.

U Jaslinama je obavljena je priprema nosivog tamponskog sloja, te ispitivanje modula stišljivosti tampona, dok su u Ulici Ilije Bošnjaka izvedeni radovi na izgradnji kolektora te novog vodoopskrbnog cjevovoda.

Na navedenim pozicijama izvođač radova u proteklom tjednu odradio je kumulativno sljedeće radove:

  • postavljanje fekalne odvodnje – 148 m
  • montaža kućnih priključaka kanalizacije – 12 kom
  • postavljanje vodoopskrbnih cjevovoda – 361 m
  • montaža kućnih priključaka vodoopskrbe – 5 kom.

 Još jednom se zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju!

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti  488.622.361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode  11,73 % te Metković d.o.o. i Grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content