Sastanak sa županom Dobroslavićem na temu Svjetskoga prvenstva u kajak – kanu Maratonu u Metkoviću 2024.

 

Sljedeće godine, u razdoblju od 16. do 22. rujna, u Metkoviću se održava Svjetsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu – najveći sportski događaj u povijesti grada na kojem se očekuje više od 1300 sudionika iz pedesetak zemalja.

Na tu temu u palači Ranjina održan je sastanak župana Nikole Dobroslavića, županijskih pročelnica Žakline Marević i Jelene Dadić Račić, predsjednika Hrvatskoga kajakaškoga saveza Marka Ćurkovića, glavnoga tajnika Saveza Branka Lovrića te predsjednika Športske zajednice Grada Metkovića i pomoćnika ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovke.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Svjetsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu odvijat će se u muškoj, ženskoj i juniorskoj kategoriji. Osim toga, održat će se i masters za veterane, a revijalno će nastupiti i parakanuisti. Ovo najveće svjetsko natjecanje bit će izlučno za nastup na Svjetskim igrama koje se 2025. održavaju u Kini, što dodatno pojačava interes natjecatelja. Osim što će publika nekoliko dana moći uživati u nastupima vrhunskih sportaša, Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu svakako će pridonijeti i promociji doline Neretve te produljenju turističke sezone, a očekuje se dolazak i nekoliko reprezentacija sudionica koje će dio svojih priprema i prije samoga natjecanja obaviti upravo na Neretvi.

Župan Dobroslavić izrazio je podršku organizaciji ovog natjecanja te najavio kako će svoju potporu svakako istaknuti i Dubrovačko-neretvanska županija.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content