Sestre Služavke Malog Isusa proslavile 133 godine utemeljenja Družbe i 111 godina od dolaska u Metković

 

U utorak, 24. listopada Družba sestara Služavki Malog Isusa u Metkoviću svečano je proslavila dan utemeljenja svoje Družbe.

U samostanskoj kapelici je proslavljena sveta misa koju je predvodio župnik fra Denis Šimunović koji je izrekao prigodnu propovijed o utemeljenju Družbe, njihovom apostolatu i žrtvi, te progonima koja su uslijedila od bezbožničke komunističke ideologije i vlasti koja je sestrama sve oduzela. Do danas mnoge zgrade i zamlje sestrama nikada nisu vraćene, pa čak ni u našem Metkoviću, objavljeno je na stranici Župe sv. Ilije proroka. 

Kino_baner
Kino_baner

Ovoj proslavi 133. rođendana utemeljenja Družbe i 111 g. od dolaska u Metković pridružili su se i Prijatelji Malog Isusa kao i ostali vjernici koji su se nakon sv. mise nastavili družiti u samostanskom blagovalištu uz prigodni domjenak.

“Svim našim sestrama koje borave u samostanu Sv. Obitelji u Metkoviću kao i Prijateljima Malog Isusa iskrene čestitke. Ujedno sestrama i velika zahvala za sve ono što su od svog dolaska u Metković u ovih 111 godina učinile za župu sv. Ilije i ovaj narod”, objavljeno je na stranici Župe na kojoj možete vidjeti i više fotografija.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content