Zoran Vakula održao radionicu za djecu ‘Vremenaste priče’

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je gostovao diplomirani geofizičar i simpatični meteorolog Zoran Vakula koji je održao radionicu za djecu ‘Vremenaste priče’.

Radionica se temelji na seriji slikovnica o različitim meteorološkim pojavama. U poučnim interaktivnim slikovnicama koje su oplemenjene lijepim ilustracijama (Nik Titanik) , Zoran Vakula kroz jednostavnu priču i simpatične junake poput dječaka Vala u Vjetropirastoj slikovnici, djevojčice Vedrane u Oblačastoj, Sunčice u Sunčastoj, Snješka u Pahuljastoj, Rose u Kapljičastoj i dječaka u Munjastoj opisuje prizore iz prirode i objašnjava osnovne meteorološke elemente i pojave poput kiše, snijega, tuče, rose i mraza, munje i gromova, kako se ponašati za vrijeme grmljavine, vjetra i oluje…

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Vremenaste slikovnice potiču djecu na promatranje svijeta oko sebe, da predviđaju, zaključuju, igraju se, istražuju prirodu i pojave u prirodi. Na radionici su djeca upoznata s osnovnim meteorološkim izrazima i saznala su kako nastaju najčešće vremenske pojave u našem kraju.

FOTO: LIKEmetković

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content