Obavijesti iz PP Metković povodom blagdana Svih svetih i Dušnoga dana

 

U skladu s tradicionalnim vjerskim običajima obilježavanja blagdana na koje se sjetimo svojih najbližih te posjećujemo zemaljska počivališta njihovih duša, blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u narednom periodu, na području Policijske postaje Metković očekuje se povećanje prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima.

Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Kako bi se osigurala sigurnija i brža protočnost prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Kako bi blagdani od kojih očekujemo unutarnji smiraj protekao u miru i dostojanstvu, pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu na strpljenje, na poštivanje prometnih znakova kao i znakova koje daju policijski službenici, te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu.

Također, apeliramo na građane da dolaskom na groblja u automobilima ne ostavljaju svoje osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele ili sl., jer je upravo u te dane proteklih godina zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Stoga skrećemo pozornost na slijedeće mjere opreza:

– prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

– zatvorite prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

– vrijedne predmete ne ostavljate u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

– ne ostavljate vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Ukoliko primijetite nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u automobil, prijavite žurno taj događaj najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, na telefonski broj 192, putem mobilne aplikacije MUP – Sigurnost i povjerenje ili elektroničkom poštom na pp.metkovic@mup.hr.

Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima:

nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave

– šibice i svijeće koje još gore ne bacajte u travu ili u smeće

– ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade

– stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta

– ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora

– po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće

– nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja

– ukoliko primijetite požar na groblju ili na objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193.

U vezi s istim, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content