Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića

 

Blagdan Svih svetih, 1. studenoga u Metkoviću se obilježava i kao Spomendan na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.

Tim povodom jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka te pred Spomenikom poginulim braniteljima na Velikoj rivi. Na Gradskom groblju sv. Ivana Nepomuka molitvu odrješenja predvodio je fra Marko Pudar, župni vikar u Župi sv. Ilije proroka, a potom su predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, predstavnici političkih stranaka, policije, vatrogasaca i udruga proizašlih iz Domovinskoga rata pred Središnjim križem položili vijence i zapalili svijeće. To su učinili i pred Spomenikom hrvatskim braniteljima iz Metkovića poginulima u Domovinskome ratu. Osim toga, uime utemeljitelja Ogranka HDZ-a u Metkoviću gospodin Joško Jelaš je, u pratnji gradonačelnika Milana te ostalih članova, položio vijenac na Gradskome groblju pred spomen-pločom Metkovcima i drugim hrvatskim domoljubima, koje su komunističke vlasti pogubile na tome mjestu u studenome 1944. godine.

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Obilježavanje Spomendana na hrvatske branitelje iz Metkovića poginule u Domovinskome ratu nastavlja se u 18 sati misom zadušnicom u crkvi sv. Ilije te prigodnim programom u Gradskome kulturnom središtu u 19 sati.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content