Spomendan na poginule branitelje u Domovinskome ratu iz Metkovića

 

Blagdan Svih svetih, 1. studenoga obilježava se i kao Spomendan na hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.

U Domovinskome ratu život je izgubilo osamnaest branitelja iz Grada Metkovića – Mario Bebić, Boro Brečić, Stipe Buljubašić, Mate Dodig, Eugen Erjauc, Hrvoje Ilić, Mario Jadreško, Ivan Jelinić, Marinko Jurko, Dražen Kozina, Ante Kuran, Vice Marević, Vlaho Maslović, Ante Petrušić, Draženko Pleše, Ivica Prusac, Ante Rebac i Ante Taslak.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

U sklopu obilježavanja Spomendana jučer su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Gradskome groblju te pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz Metkovića. U crkvi sv. Ilije održana je sveta misa, a u GKS-u prigodni program.

Poruku povodom Spomendana, poruku je uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Prenosimo je u cijelosti.

Blagdan Svih svetih, 1. studenoga obilježavamo i kao Spomendan na poginule hrvatske branitelje u Domovinskome ratu iz Grada Metkovića.

Na ovaj dan prisjećamo se njihovih života, palimo svijeće, te se klanjamo njihovoj žrtvi. Žrtvi koju je podnijelo 18 heroja iz našega grada braneći naše domove, obitelji, grad, domovinu! Svaka pojedinačna sudbina naših 18 heroja, i naša je sudbina koja nas određuje i obvezuje da ih se prisjećamo svaki dan! Dok hodamo ulicama našega grada. Dok usmjeravamo našu djecu na pravi put. Dok njegujemo našu tradiciju. Dok živimo u Domovini koju imamo njihovom zaslugom!

Danas mi kreiramo budućnost! Budućnost u kojoj moramo voljeti Hrvatsku onako kako su je voljeli oni. Budućnost u kojoj moramo nastaviti biti podrška njihovim obiteljima i suborcima. Budućnost u kojoj ćemo djecu učiti kako su u našemu gradu živjeli heroji koji su nam omogućili da danas živimo u slobodi, o kojoj smo nekada samo sanjali“, poručio je Milan. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content