Gradska knjižnica Metković – u četvrtak predstavljanje knjige Duške Mušić, u petak pjesnička večer Anđelke Korčulanić i Marice Žanetić Malenice

 

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak i petak će se održati dva zanimljiva događanja u Gradskoj knjižnici Metković.

Želja_baner
Napoleon_baner

U četvrtak, 9. studenoga u 19 sati održat će se predstavljanje knjige književnice i stand up komičarke Duške Mušić pod nazivom ‘Rekao je: Ne’.

U knjizi je ispričana topla priča o neuzvraćenoj ljubavi starijoj gospođi. U prvom dijelu, kroz deset pisama voljenoj osobi, na koja ne stižu odgovori, starija gospođa ipak spoznaje da nas svaka ljubav, bila ona uzvraćena ili ne, čini  boljim ljudima, plemenitijim.

Drugi dio knjige piše sunčana žena. Kako je i zašto, nakon jednostrane  ljubavi, ipak rekla „da“, možete čuti ćete na promociji.

 

U petak, 10. studenoga s početkom u 19 sati na rasporedu je autorska večer pjesnikinja Anđelke Korčulanić i Marice Žanetić Malenice – dvije iznimne spisateljice bogatih književnih opusa.

Anđekla Korčulanić – rođena je u Splitu. Piše prozu i poeziju za djecu i odrasle, a intenzivno je počela pisati i objavljivati tek u zreloj dobi. Izdala je sedam samostalnih zbirki poezije. Njezine pjesme uvrštene su u nekoliko antologija, u brojne časopise i u više od sto pedeset zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i inozemstvu. Pjesme su joj prevedene na više jezika. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.

Marica Žanetić Malenica – rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Objavila je pet pjesničkih zbirki. Uz pjesme za odrasle i djecu piše kratke priče i putopise. Objavila je i knjigu autobiografskih priča i jednu slikovnicu. Poeziju i prozu redovito objavljuje na webu i društvenim mrežama. Pjesme i priče su joj uvrštene u više od sto trideset zbirki, zbornika i časopisa u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.

Pjesnička večer održat će se uz zvuke gitare velikog kreativca, ljubitelja fotografije i planinara  Ivice Obšivača iz Metkovića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content