Najava pojačanog nadzora mopeda i motocikala

 

Policijski službenici prometne policije će tijekom sutrašnjeg dana na svim prometnicama naše Županije pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikla. 

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Ova je policijska akcija preventivno-represivnog karaktera i njen osnovni cilj je smanjiti broj prometnih nesreća ove kategorije vozača, koja se smatra jednom od posebno osjetljivih u prometu. 

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske registrirano je 10.233 mopeda i motocikala, a od početka ove godine na prometnicama naše Županije dogodile su se 674 prometne nesreće u kojima je sudjelovala ova kategorija vozila, koje su za posljedicu imale 8 smrtno stradalih osoba, 136 teže i 334 lakše ozlijeđene osobe.

“Iako je broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motocikli smanjen za 20 % u odnosu na prošlu godinu, suzbijanje ovih prometnih nesreća predstavlja prioritet u radu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Apeliramo na vozače mopeda i motocikla, da poštuju prometne propise i nose zaštitnu opremu. Na taj način čuvaju, ne samo svoj život, već i živote ostalih sudionika u prometu”, poručili su iz PU DNŽ. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content