VK Neretvanski gusar – provedena prva faza projekta ‘Besplatne škole veslanja za djecu’

 

VK Neretvanski gusar potpisao je Ugovor za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini s Ministarstvom turizma i sporta na temelju provedenog natječaja za sufinanciranje sportskih programa.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Navedeni ugovor namijenjen je provedbi programa besplatne u škole veslanja za djecu u školskom čamcu. Dodijeljenim sredstvima Klub je kupio školski čamac GIG 4X. Po nabavi čamca pristupili su provedbi samog projekta koji je podijeljen u tri faze. Tako je 20. rujna započela provedba prve faze projekta te su tijekom rujna u prostorijama Osnovne škole Kula Norinska učenicima od petog do osmog razreda teorijski, a onda i praktično, pokazali osnovne vježbe veslanja na veslačkom simulatoru – ergometru.

Tijekom listopada u prostorijama Kluba učenici Osnovne škole don Mihovil Pavlinović ponovili su stečena znanja od prošle godine veslanja na ergometrima te se upoznali s novim čamcem u kojem će u narednom periodu (studeni i prosinac) učiti veslati (što podrazumijeva II. fazu projekta). Također, u istom periodu u prostorije Kluba dolaziti će i učenici Osnovne škole Kula Norinska. U posljednjoj, III. fazi, koja je predviđena za sredinu prosinca, po povoljnim vremenskim uvjetima bit će organizirano natjecanje u sprint utrkama u 2 veslačka školska čamca GiG 4X.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content