Predstavljanje romana ‘Granica sudbine’ Anele Barčić u Gradskoj knjižnici Metković

 

Predstavljanje romana „Granica sudbine“ Dubrovkinje Anele Barčić održat će se u Gradskoj knjižnici Metković u srijedu, 15. studenoga s početkom u 18 sati, uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Razgovor će voditi Martina Obradović.

Želja_baner
Napoleon_baner

Anela Barčić zaposlena je kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Ljubav prema povijesti i književnosti spojila je u ljubavno-povijesnom romanu „Granica sudbine“. Roman je inspiriran ratnim događajima u Vukovaru, a radnja romana prati sudbine triju žena u dva grada i dvadeset tri godine dugoj potrazi  za istinom. Roman je posvećen i vukovarskim obiteljima –  koje su stradale, koje su se rasule, izgubile svoje članove i nastavile živjeti razumijevajući tek jedna drugu.

Anela Barčić svoje učenike želi naučiti kako sve što se događalo 1991. godine nije ostalo u 1991., to su svježe rane i bolna sjećanja koje mnogi ljudi u Hrvatskoj proživljavaju i zacjeljuju i  dandanas.

Roman „Granica sudbine“ namijenjen je svim generacijama, a posebna mu je vrijednost što će i mladima približiti ratnu 1991. godinu. Roman je primjeren i osmašima i srednjoškolcima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content