‘Advent Metković’ – U Gradskome parku klizalište i božićne kućice, na programu koncerti grupa Zoster, Soul Fingers, Brain Holidays….

 

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković danas je održana konferencija za medije na kojoj su program ovogodišnje manifestacije ‘Advent Metković’ predstavile ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te direktorica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Program Adventa u Metkoviću ove godine započinje 2. prosinca ukrašavanjem božićnoga drvca na Trgu kralja Tomislava, a između ostaloga, uključuje različite koncerte, predstave, izložbe, božićni sajam, ali i sadržaj za djecu. Događaji će se održavati na nekoliko lokacija u gradu, ali najviše u prostorima Gradskog kulturnog središta te u Gradskome parku koji se i ove godine pretvara u pravi mali ‘božićni grad’.

Božićne kućice i klizalište u Gradskome parku

Naime, upravo će u Gradskome parku biti otvoreno nekoliko božićnih kućica s različitom gastronomskom ponudom. Osim božićnih kućica, u Gradskome parku ove će godine biti postavljeno i klizalište. Otvorenje božićnih kućica i klizališta planirano je 8. prosinca, a radit će do 31. prosinca. U tom periodu u parku će se svakodnevno održavati različiti koncerti te programi koje je pripremila TZ grada Metkovića. Na dan otvorenja nastupit će Elvis Sršen & Funk Blasters, a koncerte će tijekom adventa održati i glazbeni sastavi Zoster, Soul Fingers, najpoznatiji domaći reggae bend Brain Holidays, Ivo Jurić, Ivan Vidović, Hypnotic Band, The String Breakersi, klape Arija i Kolajna, Grupa Vox, Mr. Groove itd. U dane kada se u Gradskome parku neće održavati koncerti, za dobru zabavu pobrinut će se DJ-evi koji će, između ostaloga, pripremati i tematske večeri, poput slušaonica rock & blues, 80’s i 90′, MTV hits, Disco Fever itd. Novost u odnosu na protekle godine je i to kako će ove godine pozornica za izvođače te dio prostora ispred nje biti natkriveni šatorom, što će omogućiti održavanje koncerata u slučaju lošijih vremenskih uvjeta. Dodajmo i to kako će Čistoća Metković sutra (četvrtak) objaviti Javni poziv za zakup božićnih kućica.

 Predstave, božićni sajam, klasični koncerti…

Osim programa u Gradskome parku, ovogodišnji Advent u Metkoviću uključuje i različite događaje na još nekoliko lokacija u gradu. U Gradskome kulturnome središtu Metković održat će se tradicionalni božićni koncerti Gradske glazbe Metković, KUD-a Metković, Osnovne glazbene škole Metković, Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković te koncert zborova. Osim njih, bit će održani i gitaristički koncert Srđana Bulata i pijanistice Ivane Jelače. U GKS- će biti održane i tri predstave. Glumci kazališta Gavella, Kerempuh i HNK izvest će komediju ‘Dekorater’, Mali MAK predstavu ‘Lice’, a Frama Metković predstavu ‘Pravilnik za brak’. U Galeriji GKS-a bit će otvorena i izložba slika Metkovke Stanislave-Stanke Mijić, a Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizira i predstavljanje knjige fra Domagoja Volarevića i Domagoja Runje pod nazivom ‘Splitski evanđelistar’.

Na Trgu kralja Tomislava nedjeljom će se održavati prigodni programi uz paljenje adventskih svijeća, a i ove je godine na rasporedu tradicionalni božićni sajam ‘U susret slatkom Božiću’. Najmlađi će na Trgu kralja Tomislava dočekati i sv. Nikolu, koji će im i ove godine pripremiti poklone, a kroz prosinac će u nekoliko termina moći uživati i u plesnim radionicama Djeda Božićnjaka koje će voditi Dado Čokolado.

Dodajmo i to kako se sve informacije o Adventu u Metkoviću mogu pronaći na novootvorenoj stranici www.adventmetkovic.eu koja će se redovito ažurirati te na Facebook i Instagram stranicama Advent Metković.

Sve događaje s točnom satnicom objavit ćemo uskoro s plakatom.

Organizatori Adventa u Metkoviću su Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković, Turistička zajednica grada Metkovića te udruge s područja grada.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content