U Gradskoj knjižnici Metković predstavljena knjiga ‘Granica sudbine’ autorice Anele Barčić

 

U Gradskoj knjižnici Metković sinoć je održano predstavljanje romana ‘Granica sudbine’ autorice Anele Barčić.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Publiku je na početku pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović, a potom su u formi razgovora knjigu predstavile autorica i novinarka Martina Obradović.

Dubrovkinja Anela Barčić zaposlena je kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Ljubav prema povijesti i književnosti spojila je u ljubavno-povijesnom romanu ‘Granica sudbine’. Roman je inspiriran ratnim događajima u Vukovaru, a radnja prati sudbine triju žena u dva grada i dvadeset tri godine dugoj potrazi  za istinom. Roman je posvećen i vukovarskim obiteljima –  koje su stradale, koje su se rasule, izgubile svoje članove i nastavile živjeti razumijevajući tek jedna drugu.

Anela Barčić svoje učenike želi naučiti kako sve što se događalo 1991. godine nije ostalo u 1991., to su svježe rane i bolna sjećanja koje mnogi ljudi u Hrvatskoj proživljavaju i zacjeljuju i danas.

Roman ‘Granica sudbine’ namijenjen je svim generacijama, a posebna mu je vrijednost što će i mladima približiti ratnu 1991. godinu. Roman je primjeren i osmašima i srednjoškolcima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content