Uspjeh metkovskih srednjoškolaca na festivalu Grand Gourmet

 

Učenici Srednje škole Metković i ove su godine postigli veliki uspjeh na festivalu Grand Gourmet.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Grand Gourmet je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvija individualno natjecanje konobara, barmena, barista te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) kao timsko natjecanje konobar-kuhar.

Individualna natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju. Sinoć je završilo deveto izdanje međunarodnog natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmet 2023. koje se održalo od 14. – 18.studenog u hotelu Le Meridien Lav u Splitu.

Naša škola SŠ Metković natjecala se u tri discipline i u svakoj je dobila neku medalju.

Stjepan Krtalić i Mario Veraja osvojili su zlatnu medalju i pehar za prvo mjesto u disciplini sinkronizirano posluživanje koktela, a mentor im je bio Rade Nikoletić. Stjepan Krtalić je sudjelovao i u pripremanju short drink – kratkog koktela te osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Lorena Glavinić i Antonio Mioč predstavljali su nas u disciplini Chef s table i osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, a mentori su im bili Dana Paponja i Rade Nikoletić. Lorena Glavinić je još dobila i srebrnu medalju za drugi najbolji desert na natjecanju.

Na ovom međunarodnom natjecanju sudjelovalo je oko petnaest različitih domaćih i inozemnih škola.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content