U Metkoviću održana ‘Neretvanska petica’

 

U organizaciji TK Neretva run i BK Metković danas je u Metkoviću održana trkačka manifestacija ‘Neretvanska petica’.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Događaj se sastojao od dvije utrke – Neretvanska petica na 5000 m i Građanska Run & Walk utrka na 2800 m. Na obje utrke sudjelovao je maksimalan broj od 200 natjecatelja – 50 na građanskoj Run & Walk utrci, a njih 150 na Neretvanskoj petici.

U utrci Neretvanska petica u muškoj kategoriji najbrži je bio Ivan Dračar, drugo mjesto je osvojio Ante Pokrajčić, a treće Ante Živković. U ženskoj kategoriji pobjednica je Irma Krstić, druga je na cilj došla Helena Gleđa, a treća Jelena Surjan.

U utrci Run & Walk u muškoj kategoriji najbrži je bio Mario Klapić, drugi je bio Nikola Vekić, a treći Ivo Katušić. U ženskoj kategoriji pobjednica je Lukrecija Krstičević, a slijede Josipa Ivanković i Saška Rastočić.

Nagradu za najbržu Metkovku dobila je Lukrecija Krstičević, a za najbržega Metkovca Dario Tošić. Nagradu za najmlađega natjecatelja je dobio Ivan Mandić iz Metkovića, a za najstarijega Alija Vekić. Nagrade su dodijelili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, predsjednik Sportske zajednice Grada Metkovića Ante Zovko i uime Agro etno parka Žabac Željko Putica.

Cjelokupan poretak i ukupni rezultati bit će objavljeni na stranici stotinka.hr.

Inače, na utrkama su sudjelovali natjecatelji iz šest zemalja – RH, BiH, Grčke, Norveške, Srbije i Slovenije. Start utrka je bio pored Lučkog Mosta, a trčalo se preko Male Rive i Šetališta 116. brigade HV-a i nazad za utrku ili šetnju od 2800 m te dvokružno za utrku od 5000 m.

Ovo neće biti jedini trkački događaj u Metkoviću, a organizatori su najavili povratak Metkovske skalinade za koju će uskoro objaviti točan datum održavanja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content