TZ grada Metkovića i ‘Rimska noć u Naroni’ među dobitnicima nagrade Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske

U četvrtak, 30. studenoga 2023. u Osijeku su dodijeljene nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“.

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije.

Back to black_baner
Back to black_baner

Među dobitnicima nagrade je i Turistička zajednica Grada Metkovića s projektom ‘Rimska noć u Naroni’. Posebno priznanje za oživljavanje povijesne baštine manifestacija je osvojila u kategoriji Ruralno turistički projekti. Nagradu je preuzela direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Inače, nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije. Dodijeljene su i šampionske  titule te je „Veliki zlatni suncokret“ u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija „Boškinac“ iz Novalje – Ličko-senjska županija. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripao je Javnoj ustanovi Nacionalni park Mljet – Dubrovačko-neretvanska županija. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripala je Centru za posjetitelje – Dvorac Janković iz Suhopolja – Virovitičko-podravska županija.

Ove je godine na svečanosti prvi put dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma, a istu je osvojila Egle Katunar iz Vrbnika.

Na svečanosti dodjele bio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te brojni drugi uzvanici: Osječko-baranjski župan Mato Lukić; Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta; Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Domagoj Mikulić, državni tajnik u ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije; Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu.

Zastupnici u Hrvatskom Saboru: Nataša Tramišak, Madgalena Komes, Stipan Šašlin, Goran Ivanović i Marin Mandarić te Njezina Ekselencija Elma Kovačević-Bajtal, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj te Njezina Ekselencija Wirta-i Suwartini, veleposlanica Indonezije u Republici Hrvatskoj. Župani, dožupani, gradonačelnici i načelnici, predstavnici Turističkih zajednica, predstavnici bosansko-hercegovačkih županija te drugi gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Sljedeće godine dodjela nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

FOTO: Dino Spajić

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content