U Gradskoj knjižnici Metković u utorak predstavljanje slikovnice ‘Radoznala Nora’

U utorak, 5. prosinca 2023. god. u 17.30 u Gradskoj knjižnici Metković održat će se predstavljanje slikovnice “Radoznala Nora” Marice Žanetić Malenica.

Pozivamo sve radoznale unuke i unučice i njihove radoznale bake i djedove kako bi poslušali priču o jednoj radoznaloj djevojčici  Nori. Nakon čitanja i čavrljanja o dogodovštinama male djevojčice nastavljamo sa kreativnom radionicom. Slikovnica je namijenjena djeci od 6 do 8 godina. U slikovnici se rimovanim stihovima opisuju aktivnosti djevojčice Nore tijekom jednog dana  i to od buđenja i ustajanja do odlaska na počinak.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

„Dan u životu djevojčice Nore prepun je zanimljivih događaja. Dječja mašta raste i buja u okruženju toploga doma, u kojemu ljubav i pažnja ukućana potiču radoznalost, istraživanje i otkrivanje. Veliki stan u ovoj divno ilustriranoj i toploj priči u stihovima postaje veliki svijet za učenje kroz igru uz razne sadržaje kojima pridonose živi (baka, djed, otac i majka) i neživi likovi (pokućstvo, knjige, igračke). Nora će se, uz neometano vrijeme za maštovitu igru i zamišljanju onoga što se krije iza vrata hladnjaka i ormara ili ispod pokrivača, družiti i s knjigama, sama ili u majčinu društvu, a rado će i pomoći baki u jednostavnim poslovima. U poslijepodnevnim se satima okoliš proširuje i na susjedstvo da bi se, nakon dobro obavljena druženja i igre, umorno dječje tijelo i glava puna utisaka ugodno skrasili u svom krevetu uz omiljenu lutku, djeca brzo odrastu, a na odraslima je da im omoguće sretno i dobro odrastanje jer „iz sretna djetinjstva niču i sretni ljudi.“  (Irena Stanić Rašin, urednica)

Marica Žanetić Malenica rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Umirovljena je novinarka, živi u Splitu. Baka je troje unučadi: Eve, Tonija i Nore.

Autorica je zbirke pjesama za djecu “Četiri čarobne riječi” (Redak, 2018) i četiri poetske zbirke za odrasle. Objavila je i jedan putopis te zbirku autobiografskih priča.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content