Gradu Metkoviću odobreno 1.125.000,00 eura za provedbu projekta ‘Zaželi i uključi se’

 

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan jučer je s ministrom Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Zaželi i uključi se’. Ugovore je svečano uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Za provedbu projekta Gradu Metkoviću dodijeljen je iznos od 1.125.000,00 eura iz Europskog socijalnog fonda, a putem poziva ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije’ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.  U sklopu projekta Grad Metković će na razdoblje od 30 mjeseci zaposliti 25 osoba koje će brinuti od 150 krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom. Partner na projektu bit će Udruga Dobra.

“Izuzetno mi je drago što ponovno, po treći put provodimo ovaj projekt. Za razliku od prethodnih godina, kada su se na javni poziv za zapošljavanje mogle prijaviti teže zapošljive žene, u ovoj fazi provedbe, sukladno pozivu Ministarstva, moći će se prijaviti svi naši nezaposleni sugrađani, a još veći naglasak je stavljen na same korisnike. Naši korisnici i dosad su imali izvrsna iskustva tijekom provedbe projekta, a nimalo ne sumnjam da će tako biti i ovaj put“, poručio je gradonačelnik Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content