Noć muzeja – posjetite večeras Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

 

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama večeras (petak, 26. siječnja 2024.) organizira 19. Noć muzeja.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Aktivnostima u okviru manifestacije potiče se posjećivanje muzeja i galerija, a programi obuhvaćaju izložbe, radionice, predavanja, koncerte, specijalizirana vodstva, promotivne prodaje i brojna druga događanja. Ovogodišnjom temom ‘Muzeji i nova publika’ naglasak je stavljen na ulogu muzeja u zajednici te privlačenje novih posjetitelja.

U program manifestacije tradicionalno su uključeni i Prirodoslovni muzej Metković te Arheološki muzej Narona Vid.

Prirodoslovni muzej Metković tijekom cijeloga dana ima slobodan ulaz za posjetitelje, a bit će otvoren do 22 sata. Ne propustite pogledati stalni postav jednoga od najboljih prirodoslovnih muzeja u RH, a i šire.

Arheološki muzej Narona od svog otvorenja 2007. godine sudjeluje u ovoj muzejskoj akciji. U muzeju se kontinuirano radi na edukaciji i zabavi djece, a ove godine red je došao i na stariju publiku, iako mlađa publika programskim događanjima neće biti zapostavljena.

Osim specijalnih vodstva na temu ‘Odnos prema starijima u starom Rimu’ i poster prezentacije ‘Jeste li znali da se ove godine navršava 10 godina od proglašenja Arheološke zone i kulturno-povijesne cjeline Narona – Vid kod Metkovića (Z-6193)?’ održat će se zanimljive radionice ‘Zlatovez u slici’ za odrasle i za djecu. Cilj radionica je upoznati posjetitelje s tehnikom zlatoveza, potaknuti ih na izradu te na taj način sačuvati od zaborava umijeće izrade rukotvorina. Tijekom događanja prezentirat će se dio fotografija iz dokumentacijskog fonda Arheološkog muzeja Narona na temu ‘Narona – nekad i sad’ kojom se želi upoznati posjetitelje s promjenama na spomenicima i krajoliku oko Vida koje su se dogodile u zadnjih nekoliko desetljeća. Glazbeni dio programa upotpunit će nastup KUD-a Metković. Ulaz u Muzej je slobodan.

Program ‘Noći muzeja’ u Arheološkome muzeju Narona

 18:00 – 01:00 – Prezentacija fotografija ‘Narona-nekad i sad’

18:00 – 19:00 – Radionica za djecu Zlatovez u slici i oslikavanje platnenih torbi za mališane

19:00 – 19:30 –  Specijalizirano stručno vodstvo na temu Odnos prema starijima u starom Rimu

19:30 – 20:00 –  Nastup KUD-a Metković

20:00 – 21:00 – Radionica za odrasle Zlatovez u slici

21:00 – 22:00 – Poster prezentacije Jeste li znali da se ove godine navršava 10 godina od proglašenja Arheološke zone i kulturno-povijesne cjeline Narona – Vid kod Metkovića (Z-6193)?

22:00 – 23:00 – Radionica za odrasle Zlatovez u slici

23:00 – 00:00 – Specijalizirano stručno vodstvo na temu Odnos prema starijima u starom Rimu

FOTO: arhiva / ilustracija

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content