Željka Bulić Petrović ostaje predsjednica MAK-a, za potpredsjednike izabrani Damir Kozarić i Ksenija Kežić Pehar

 

U prostoriji Metkovskoga amaterskog kazališta sinoć je održana Izborna skupština, na kojoj su članovi analizirali protekli period rada od 2019. do 2024. godine, poslali su u priopćenju iz MAK-a.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Kako su naveli u priopćenju, Skupština je započela sveobuhvatnim Izvješćem o radu koje je obuhvatilo šest izvedbi predstava tijekom navedenog razdoblja. Publika je imala priliku uživati u izvedbama predstava poput “Bog masakra”, “Drug lovac”, “Da nije ljubavi” te posebno zapaženoj dječjoj predstavi “Lice”. Posebno se istaknula predstava u kolovozu 2022. koja je obilježila 600. godina od prvog pisanog spomena grada Metkovića, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija RH. Važan trenutak bio je i prikaz predstave u sklopu završne ceremonije Erasmus+ projekta pod nazivom ‘Biljna pozornica’, a u kojoj je sudjelovao i MAK. Uz organizaciju predstava, članovi udruge su aktivno sudjelovali i na raznim manifestacijama poput maškara te podržali lokalna događanja.

U sljedećoj točki dnevnog reda članstvo je većinskim glasovima potvrdilo da će Željka Bulić-Petrović i dalje obnašati dužnost predsjednice kazališta, dok su Damir Kozarić i Ksenija Kežić Pehar izabrani za potpredsjednike sekcija, pruživši kazalištu novu potporu u upravljanju.

Kako su napisali u priopćenju, na ovoj Izbornoj skupštini Metkovskog amaterskog kazališta, Željka Bulić-Petrović dobila je zasluženi osvrt za izniman doprinos tijekom proteklog mandata.

„Kroz vođenje udruge i iznimnu glumačku izvedbu, predsjednica je ostavila dubok trag u povijesti metkovske kazališne scene. Njezin mandat obilježen je značajnim uspjesima kroz organizaciju predstava, vođenje članova na manifestacijama i lokalnim događajima. Njezina strastvena predanost kazalištu dodatno je obogatila kulturni život zajednice sudjelovanjem na različitim događanjima. Nadalje, formiranje mlade glumačke ekipe i režiranje dviju iznimno uspješnih predstava dodatno su obogatili kazališnu ponudu udruge“, poručili su iz MAK-a.

Ova Izborna skupština bila je prilika za osvrt na dosadašnje uspjehe, ali i za postavljanje ciljeva i planova za budućnost. Metkovsko amatersko kazalište nastavlja graditi svoju priču uspjeha i doprinositi kulturnom životu grada Metkovića, zaključuju u priopćenju.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content