Tvrtka Eco friend d.o.o. svojim uređajem uklonila grafit s nedavno obnovljene Male tržnice

 

Grad Metković zasigurno je upoznat je s činjenicom kakva sve ograničenja postoje prilikom čišćenja grafita, kamena, spomenika, fasada – velika je odgovornost jer su spomenici zaštićeni, čišćenje kamena je osjetljivo, grafiti se ne mogu jednostavno očistiti sa nekih površina (kamen, staklo, metal, drvo.).

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Kod grafita je iznimno važno promptno uklanjanje istih, obzirom da za njih vrijedi efekt razbijenog stakla (multipliciranje na mjestu gdje se nalazi jedan grafit uvredljivog sadržaja) kao i pobuđivanje mržnje u inače inertnim skupinama. Na primjeru grafita na Gradskoj tržnici, kojeg je tvrtka Eco Friend d.o.o. uklonila svojim uređajem, također je evidentno da je brzina reakcije ključna i radi učinkovitosti samog čišćenja, kako na mjestu grafita nakon čišćenja ne bi zaostajao „duh“ grafita kao posljedica produžene izloženosti površine samoj boji te vanjskim utjecajima.

Istraživanjem i razvojem, savjetovanjem i podrškom tvrtka Eco Friend je izborila istaknuto mjesto u Hrvatskoj i regiji, primarno  po pitanju uštede vode i energije, a zatim i filtracije, omekšavanja i grijanja vode te ekološko prihvatljivog čišćenja patentiranom tehnologijom Tornado ACS. Navedeno su prepoznale mnoge turističke destinacije, medicinske ustanove, studentski i đački domovi, laboratoriji, škole. Tvrtka Eco friend otvorila je prvi butik filtera za vodu u Hrvatskoj, u Ulici Kneza Domagoja u središtu Metkovića te ovim putem pozivaju da ih posjetite i upoznate se s njihovim asortimanom i stručnim rješenjima.

SISTEMI ZA UŠTEDU VODE I ENERGIJE – Ecofriend & RC Mannesmann GmbH sistemi (štedni perlatori, ventili, tuš ručice i ostali asortiman)  koji štede vodu i energiju pri tuširanju i osobnoj higijeni od minimalno 30% – 70%, bez smanjenja komfora korisnika. Za specifična mjesta ugradnje imamo posebno razvijen anti-vandal program s identičnim značajkama kada je u pitanju ušteda kao i posebne higijenske štedne ventile za bolnice i zdravstvene ustanove s jedinstvenim označavanjem različitim bojama. Dugogodišnje iskustvo i  edukativni rad na području uštede vode i energije  smo kroz  besplatna stručna savjetovanja potencijalnih kupaca usmjerili na podizanje svjesnosti potrošača o važnosti pametnog trošenja vode i energenata. Odlukom o kupnji naših proizvoda pored ekonomske ostvarujete i zdravstvenu dobrobit za Vašu tvrtku, te aktivno pridonosite  zaštiti okoliša, sukladno ciljevima UN-a “Mijenjajmo svoj svijet: Agenda za održivi razvoj do 2030.”, koji je prihvatilo 193 zemalja članica Ujedinjenih naroda

FILTERI I SISTEMI ZA FILTRIRANJE VODE – najsuvremenija rješenja za filtriranje pitke vode i tretiranja vode za različite potrebe (laboratoriji, uredi, bolnice, škole, vrtići, tvornice,hosteli, hoteli, domovi, bazeni i sl.). Naša prednost nije samo u širokoj ponudi filtera vode nego i u našem znanju i dugogodišnjem iskustvu u projektiranju, montaži i održavanju navedenih sustava. Naša riješenja filtracije, tretiranja i omekšavanja vode u potpunosti su primjenjiva za svakog korisnika. Ukoliko nam se opiše što je problem s vodom na pojedinoj lokaciji mi ćemo ga sa zadovoljstvom riješiti i ponuditi najbolje i najoptimalnije rješenje.

ATLANTIC KONVEKTORI I RADIJATORI – premium električno grijanje bez cijevi i kotlovnice, namijenjeno za stambene i poslovne prostore

EKOLOŠKO ČIŠĆENJE: Naša tvrtka regionalni je zastupnik za TORNADO ACS njemačkog proizvođača Sys-Teco GmbH– REVOLUCIJA U ČIŠĆENJU, RESTAURATORSTVU I KONZERVATORSTVU

Tornado ACS – revolucionarna, patentirana, te izrazito mobilna ekološka tehnologija čišćenja i održavanja: alternativa je tlačnim perilicama i pjeskarenju suhim ledom, laserima, kao i klasičnim strojevima za čišćenje i pjeskarenje, koja djeluje jedinstvenom metodom vakumske cirkulacije abraziva: BEZ upotrebe visokog tlaka, BEZ vode i BEZ kemikalija, BEZ sredstava zaštite na radu, BEZ obuke za rad, BEZ specijalnih vozila, BEZ zaštite za slučajne prolaznike i netretirane površine, odnosno BEZ rezidua. Ova tehnologija čišćenja omogućava ekološko nježno čišćenje i uklanjanje bilo kakvih nečistoća, boja ili drugih nanosa. Tornado ACS čisti u neprekidnoj cirkulaciji različitih i posebno prilagođenih abraziva, bez uništavanja tretirane površine na bilo koji način. Smatramo ga  idealnim rješenjem za ekološko čišćenje i kontinuirano održavanje kamenih pročelja i prilaza, podova, pločica u bazenima i wellness-ima, fasada, stubišta, skulpturaparcijalno pjeskarenje i čišćenje metalnih elemenata i varova prije bojanja, tijekom remonta, servisa, čišćenje anti-vegetativnog premaza sa trupa brodova i sl.., te svih ostalih površina objekata. Jedina tehnologija sa kojom se mogu raditi vanjska i unutarnja čišćenja (hodnici, dvorane, dizala, kuhinja, bazeni) za vrijeme dok su ljudi u objektu.

Tornado ACS je pogodan za čišćenje skoro svih vrsta čvrstih površina kao npr. prirodni kamen, beton, cigla, keramičke pločice, metal, staklo, knauf, plastika i drvo, a jedini je uređaj koji uspješno čisti termo fasade bez stvaranja oštećenja na njima.

Potpuno ekološka tehnologija – prilika za korištenje sredstava iz EU i nacionalnih fondova

S istim uređajem može se gravirati na kamen, metal, plastiku, staklo… (možda Vam je interesantna  gravura na spomenicima kulture, QR kod na spomeniku s podacima iz povijesti)

EDUKACIJA, UGRADNJA I SERVIS – sva naša rješenja u mogućnosti smo u potpunosti implementirati na  lokaciji, a naš tim stručnjaka sa zadovoljstvom će educirati osoblje o svim tehničkim, ekološkim i drugim aspektima ugrađenih rješenja uz praktičnu demonstraciju „on site“.

Više informacija o uređaju i njegovoj primjeni je dostupno na stranici tvrtke. 

U foto i video galeriji stranice imate jako puno primjera primjene ove jedinstvene tehnologije. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content