Rekordne količine oborina – održan sastanak predstavnika Grada Metkovića, civilne zaštite, Hrvatskih voda i vatrogasaca

 

Kako smo već pisali, Metković je danas pogodilo grmljavinsko nevrijeme s rekordnim količinama oborina koje su stvorile poteškoće u dijelovima grada. Gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima je održao sastanak, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

Back to black_baner
Back to black_baner

“Danas sam u prostorijama Grada Metkovića sa mojim zamjenikom, ujedno i načelnikom Stožera Civilna zaštite Grada Metkovića Robertom Dokom, voditeljicom Službe civilne zaštite Dubrovnik, predstavnicima Hrvatskih voda i naših vatrogasaca, te suradnicima održao sastanak.

Sastanak je sazvan uslijed rekordnih količina oborina, te analiziranju mjera koje se poduzimaju kao i razmatranje daljnjih mjera.

Od kada je počela padati kiša, odnosno od jučer do danas u 13 sati, prema podacima motritelja Klimatološke postaje Metković DHMZ-a palo je ukupno 167,00 litara po četvornom metru(kiša i tuča). Radi se o iznimnim količinama oborina, obzirom da u prosječnom zimskom kišovitom mjesecu padne od 200-220 litara oborina po četvornom metru.

Sve raspoložive snage JVP i DVD Metković su od jutra na terenu i vrše ispumpavanja po dojavama građana i drugih službi na terenu. Hrvatske vode poduzimaju redovne mjere obrane od poplava. Sve crpne stanice su neprekidno u funkciji, kao i službe koje obilaze teren. Svima njima ovim putem se zahvaljujem. Sve snage će i dalje cijelu noć biti na terenu. O svim daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena”, poručio je Milan. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content