Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

 

I ove godine Dubrovačko-neretvanska županija obilježila je Međunarodni dan civilne zaštite.

Back to black_baner
Back to black_baner

Naime, u Centru za obuku operativnih snaga civilne zaštite predstavljena je oprema koju je Dubrovačko-neretvanska županija nabavila za operativne snage civilne zaštite u sklopu europskih projekata, a predstavnici Vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Policijske uprave i Ravnateljstva civilne zaštite predstavili su svoj rad.

Zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebačp čestitao je Međunarodni dan civilne zaštite i zahvalio svim pripadnicima operativnih snaga na svemu što čine za naše društvo.

‘Hvala vam na svakoj odrađenoj intervenciji, svakoj akciji i spremnosti u svakom trenutku! ubrovačko-neretvanska županija ulaže velika sredstva i realizira brojne projekte s ciljem opremanja i poboljšanja uvjeta svim sastavnicama naše civilne zaštite’, istaknuo je zamjenik župana.

‘Možemo se pohvaliti kako smo, što iz vlastitih sredstava, što iz europskih projekata nabavili zaista vrijednu opremu. Osim toga, i danas se nalazimo ovdje u Centru za obuku operativnih snaga financiranom europskim sredstvima. Nedavno smo otvorili dva nova vatrogasna doma-u Putnikovićima i na Grudi. Na području naše županije imamo čak četiri vatrogasna broda. Zaista ulažemo puno, a projekte nastavljamo i dalje’, poručio je zamjenik Cebalo te zahvalio svima koji su sudjelovali u otklanjanju šteta i pomaganju našim sugrađanim na neretvanskom području tijekom nedavnih jakih oborina i poplava.

Prezentaciju projekata okrenutih civilnoj zaštiti, a koje je realizirala Županija, održao je viši savjetnik specijalist Mato Tomljanović.

Današnjem događanju nazočili su i načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, pročelnica Žaklina Marević, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, predstavnici jednica lokalne samouprave, kao i učenici Osnovne škole Kula Norinska.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content