Gradonačelnik Milan primio predstavnike obitelji Bajo

 

Gradonačelnik Dalibor Milan jutros je u prostorijama gradske uprave primio predstavnike obitelji Bajo koji su prosvjedovali ispred zgrade Grada.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Naime, kako su istaknuli u priopćenju medijima, razlog njihova prosvjeda je ‘nemogućnost prolaska do vlastite parcele na Dubravici putem koji koriste godinama’ te koji bi, naglašavaju ‘trebao imati karakter javnoga’. Također, kako su naveli u priopćenju, prolaz preko puta priječi im Grad Metković. S obzirom da Grad Metković nije vlasnik navedene čestice te u skladu s time ne može sprječavati prijelaz preko puta, gradonačelnik Milan održao je sastanak s obitelji Bajo na kojem je kao predstavnik bio gospodin Ljudevit Bajo.

Poslije sastanka su u zajedničkoj izjavi za medije izrazili zadovoljstvo razgovorom te postignutim zaključcima.

„U utorak je u medijima objavljena izjava gospodina Ljudevita Baje kako Grad Metković, odnosno gradonačelnik Dalibor Milan priječi prijelaz preko puta do njihove parcele na Dubravici.  Želim istaknuti da Grad Metković nije vlasnik te čestice! Dakle, Grad Metković ne priječi, niti može priječiti, niti želi priječiti prijelaz preko puta! Radi se o čestici koja je u vlasništvu Republike Hrvatske i koja u naravi predstavlja put. Gospodina Baju muči ima li taj put karakter javnoga puta te je u ispravnom postupku zatražio da se preko ove čestice upiše služnost puta. Smatram da je to opravdano traženje i ponavljam – Grad nema ništa protiv da njegova obitelj sada ili za 200 godina prelazi preko te čestice do svoje starine“, kazao je gradonačelnik Milan.

„Hvala gospodinu Milanu na razumijevanju što je izrazio zanimanje da riješimo problem. Taj put kojeg koristimo zadnjih 200 godina mora biti javni put kako bi mi kao obitelj mogli imati neometani prolaz do svoje parcele te kako bi njome mogli pravno raspolagati u gospodarskom smislu, ali i radi sigurnosti budućih generacija.  S gradonačelnikom smo na sastanku dogovorili da ćemo učiniti sve da se taj put napravi javnim putem. Grad je izašao maksimalno u susret i uložit ćemo zajedničke napore da riješimo problematiku“, istaknuo je Ljudevit Bajo.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content