U Dom zdravlja Metković uskoro stiže novi CT uređaj

 

U sklopu Programa podrška regionalnom razvoju u 2024. godini, odobreno je 75 tisuća eura bespovratnih sredstava za projekt unutarnjeg uređenja prostora radiologije Doma zdravlja Metković kojeg je za Dubrovačko-neretvansku županiju pripremila Regionalna agencija DUNEA, objavljeno je na stranici DNŽ. 

Biba_baner
Đani Maršan-baner

Projekt unutarnjeg uređenja prostora radiologije je nastavak ulaganja koje omogućuje primjereno postavljanje i sigurnu upotrebu CT uređaja i direktno je povezan s projektom Ministarstva zdravstva, uz sufinaciranje Dubrovačko-neretvanske županije u kojem je pri samom kraju postupak nabave CT uređaja. U sufinanciranju projekta unutarnjeg uređenja prostora radiologije sudjeluje i Grad Metković s 33 tisuće eura.

Podsjetimo, župan Nikola Dobroslavić i ministar zdravstva Vili Beroš potpisali su Sporazum o zajedničkoj nabavi dva nova CT uređaja za domove zdravlja u Korčuli i Metkoviću. Riječ je o vrlo važnoj inicijativi Dubrovačko-neretvanske županije koja je u svom proračunu predvidjela sredstva za ovu potrebu u iznosu od 265 tisuća eura. Iznos od više od 900 tisuća eura sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ministarstvo zdravstva je početkom ove godine provelo otvoreni postupak javne nabave CT uređaja za zdravstvene ustanove na primarnoj i sekundarnoj razini zdravstvene zaštite. Očekuje se da će Dom zdravlja Metković i Dom zdravlja Korčula uskoro staviti u funkciju ove vitalne uređaje, što će značajno unaprijediti dostupnost zdravstvene skrbi na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvor: DNŽ

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content